Consent Marketing: meer dan een goed merkimago


Volgens een recent uitgevoerd Trends in Customer Trust onderzoek van Salesforce, blijkt dat bijna 60% van de consumenten gelooft dat hun persoonlijke informatie mogelijk op straat komt door een datalek. Sterker nog, 54% van de respondenten denkt niet dat organisaties het beste met ze voor hebben. Dit leidt ertoe dat men niet zo snel meer marketingcookies zal accepteren. Op termijn verlies je als bedrijf dan steeds meer traffic en uiteindelijk omzet.  

AVG voorbereidingAVG Consent managementTerug naar home
Ondanks dat consumenten sceptisch zijn over het gebruik van hun persoonlijke data door organisaties, verwacht meer dan de helft van de consumenten wel dat commerciële aanbiedingen die ze krijgen op hen zijn afgestemd. Bijna 85% van de respondenten zegt dat ze eerder kopen bij een organisatie als ze als persoon worden behandeld in plaats van als een nummer.

“MERK VERTROUWEN WORDT BELANGRIJKER DAN ALLEEN BEKENDHEID”

© 2018 Candid Group  All rights reserved

Persoonlijke benadering essentieel

Het onderzoek toont bovendien aan dat 91% van de consumenten zegt dat ze eerder vertrouwen hebben in organisaties als zij transparant zijn over hoe hun persoonlijke data wordt gebruikt. Het is niet genoeg als bedrijven zeggen dat ze de veiligheid en privacy van klantdata serieus nemen, maar ze moeten laten zien hoe ze dit doen zodat de klant zelf kan beslissen welke informatie gebruikt mag worden.
Transparante werkwijze vereiste


Vertrouwen gaat tegenwoordig niet alleen om de bekendheid of het imago van je merk maar ook om hoe je als organisatie met de gegevens van je klanten en prospects omgaat.
Met consent marketing bieden we onze klanten een plan van aanpak met bijbehorende infrastructuur om gegevens van klanten/bezoekers te verzamelen, te profileren en deze in te zetten voor het voeren van gepersonaliseerde campagnes. 


Dit doen we aan de hand van ons consent marketing proces waarbij je bij elke

 stap gebruik kunt maken van bijbehorende tooling.


Het Consent Marketing Proces


Verkrijgen van toestemming
van websitebezoekerReal-time vastleggen en
verwerken van deze data


Monitoren van websitebezoek 

en campagnes via ons dashboard


Met een data management platform combineer je de gegevens uit verschillende online en offline bronnen. Hierdoor krijg je een completer klantbeeld en kun je de customer journey op gedetailleerd niveau in kaart te brengen. Door vervolgens deze geprofileerde data direct aan te sluiten op de kenmerken van o.a. Facebook en Google AdWords, voer je vervolgens meer relevante campagnes met een beter resultaat.Krijg een volledig klantbeeld

H e t   I n d u s t r i e g e b o u w  ( H I G )
G o u d s e s i n g e l   1 8 8
 3 0 1 1  K D  R o t t e r d a m

Wil je weten wat consent marketing voor jouw organisatie kan betekenen?

Meer weten wat wij voor onze klanten doen op het gebied van AVG wetgeving? Bekijk deze video.

Gebruiken en segmenteren 
van deze data voor gerichte (gepersonaliseerde) campagnes

Terug naar home

Neem dan contact met ons op
010 - 440 16 16
contact@stroom.com